Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

 Oι συναντήσεις του ομίλου στις 9/11/2021 και 10/11/2021 πραγματοποιήθηκαν με ενθουσιασμό και όρεξη από τους μαθητές και είχαν την γνωστή ρουτίνα με ασκήσεις συγκέντρωσης και ηρεμίας. Με μουσική ακρόαση της κινηματογραφικής μουσικής Requiem for a dream οι μαθητές με φανταστικό όχημα ένα σύννεφο ταξίδεψαν με την φαντασία τους σε εικόνες που τους τους ηρεμούν και τους κάνουν χαρούμενους. Στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις εισπνοής και εκπνοής και φωνητικές ασκήσεις για ζέσταμα της φωνής με έκταση μέχρι το Mιb ψηλό. Το ρεπερτόριο με το οποίο ασχοληθήκαμε είναι τραγούδια για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δύο του Μίκη Θεοδωράκη που είναι ενταγμένα και στο παραδοτέο του ομίλου και δύο άλλων συνθετών. Εκτός από την μουσικολογική ανάλυση της παρτιτούρας των τραγουδιών γίνεται συζήτηση και για τους στίχους με συζήτηση με τους μαθητές, καθώς είναι εξίσου σημαντική η βαθιά κατανόηση και απόδοση των στίχων όσων και της μελωδίας και του ρυθμού κάθε μουσικού έργου. Την Τρίτη μας επισκέφτηκαν και εκπρόσωποι από την οργάνωση ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και αφού τους τραγουδήσαμε ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία μελλοντική συνεργασία.

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας κουλτούρας θεατή και μουσικού ακροατή αλλά και της ενίσχυσης μαθητών να παίζουν μουσικά όργανα μπροστά σε κοινό μαθήτρια του ομίλου έπαιξε βιολί και ενθουσίασε τους συμμαθητές της. Φυσικά συνεχίστηκε και η εκμάθηση του μεταλλόφωνου σύμφωνα με το πρόγραμμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 O  όμιλος μουσικής ξεκίνησε το ταξίδι του και φέτος με την τελετή βράβευσης  στην αίθουσα  τελετών του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλον...