Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

 Aπό Τρίτη 8/2/2022 ξεκινήσαμε την προετοιμασία για την σύμπραξη του ομίλου μας με την ορχήστρα εγχόρδων και καθηγητές του μουσικού σχολείου Αλεξανδρούπολης σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαϊου στο δημοτικό θέατρο στο πλαίσιο των εορτασμών για τα ελευθέρια της πόλης μας. Η προετοιμασία ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα και ξεκινά με τη γνωριμία των παιδιών με τον συνθέτη και την φιλοσοφία που ακολουθεί στην σύνθεση των έργων του. Στη συνέχεια μετά από επιλογή της εκπαιδευτικού ανάμεσα σε πολλά τραγούδια καταλήξαμε σε 15 έργα που θα παρουσιαστούν. Ακολουθείται η τακτική από το γενικό άκουσμα σταδιακά στο πιο ειδικό χτίσιμο και όταν οι μαθητές έχουν κατακτήσει τους στίχους απέξω αλλά και την μελωδία να δουλεύονται οι λεπτομέρειες και σε τεχνικό αλλά και εκφραστικό επίπεδο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δόθηκε προτεραιότητα στους μαθητές της Στ τάξης να αναλάβουν καίριους ρόλους (σόλο τραγούδι, αφήγηση, παρουσίαση και υποδοχή προσκεκλημένων στην εκδήλωση). 

Την Τρίτη 22/3 τα παιδιά είχαν την πρώτη επαφή με τον μαέστρο και καθηγητή βιολοντσέλου του μουσικού σχολείου κύριο Βενετικίδη. Τους έδειξε πώς γίνεται η διεύθυνση συνόλου οργάνων και χορωδίας και πως θα πρέπει να παρακολουθούν τις κινήσεις των χεριών του. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία και τραγούδησαν όλο το πρόγραμμα ώστε να γνωρίζουν εκατέρωθέν τις εισόδους και τους χρωματισμούς στα έργα που θα παρουσιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 O  όμιλος μουσικής ξεκίνησε το ταξίδι του και φέτος με την τελετή βράβευσης  στην αίθουσα  τελετών του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλον...