Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Στην συνάντηση του ομίλου μουσικής την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου μετά τον απολογισμό και την αυτοκριτική μας για την εκδήλωση στη γιορτή της 27ης Οκτωμβρίου συνεχίσαμε την εκμάθηση του μεταλλοφώνου η οποία στηρίζεται σε μέθοδο που έχει δημιουργήσει η εκπαιδευτικός Καραγιάννη Μαρία. Το παραπάνω βίντεο αποτελεί δείγμα αυτής της δουλειάς, η οποία στηρίζεται στη σωστή τοποθέτηση του σώματος του μαθητή, τη χρήση και των δύο μπαγκετών αλλά και τον συντονισμό του κάθε μαθητή με όλη την ομάδα. Κατα τη διάρκεια εκτέλεσης ασκήσεων η εκπαιδευτικός παρατηρεί και όσοι μαθητές δυσκολεύονται τους βοηθά ξεχωριστά. Κάθε βδομάδα έχουν αντιγραφή κάποιων μελωδιών εργασία για το σπίτι και εξάσκηση αυτών στο όργανο. Το εγχείρημα της δημιουργίας ορχήστρας τόσων πολλών μελωδικών κρουστών είναι τολμηρό, απαιτεί πειθαρχία, μεθοδικότητα, υπομονή, επιμονή και σωστή στοχοθεσία για να έχει σωστό αποτέλεσμα και τη δημιουργίας μιας πολυφωνικής ορχήστρας κρουστών, οπού τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες θα παίζουν ταυτόχρονα διαφορετικές μελωδίες.
Στο δεύτερο μέρος του ομίλου ασχοληθήκαμε με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που αφορούν τη γιορτή του Πολυτεχνείου αλλά και κομμάτια που θα παρουσιαστούν στο τέλος της χρονιάς.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 O  όμιλος μουσικής ξεκίνησε το ταξίδι του και φέτος με την τελετή βράβευσης  στην αίθουσα  τελετών του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλον...