Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Την Τρίτη 23/11 και Τετάρτη 24/11 έγινε συζήτηση και προγραμματισμός των δράσεων με στόχο τη γιορτή των Χριστουγέννων αλλά και τη συμμετοχή του ομίλου σε on line εργαστήριο που θα πραγματοποιήσει η εκπαιδευτικός του ομίλου στα πλαίσια της virtual συνάντησης του προγράμματος Erasmus CIAK που θα διοργανώσει το σχολείο μας την τελευταία βδομάδα του Ιανουαρίου.
Χωρισμένοι σε δύο φωνές ξεκινήσαμε να δουλεύουμε το κομμάτι Carol of the bells με τη βοήθεια μουσικής παρτιτούρας. Επίσης ξεκινήσαμε να δουλεύουμε το Ave Maria του Caccini το οποίο προσφέρεται για να δουλευτούν οι διαφραγματικές αναπνοές αλλά και η έκταση των φωνών καθώς είναι ένα μουσικό έργο απαιτητικό και με μεγάλη έκταση φωνητική σε υψηλούς φθόγγους. Με αυτό το τραγούδι ο όμιλος θα επενδύσει μουσικά βίντεο που θα δημιουργήσει ο όμιλος κατασκευής κούκλας για τη γέννηση του Θεανθρώπου. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός έπαιξε στο πιάνο μελωδίες από διάφορα soundtrack ταινιών αλλά και μουσικές συνθέσεις ταινιών και από κοινού επιλέχθηκαν τα τραγούδια που θα ακουστούν στο εργαστήριο αλλά και με ποιο τρόπο θα συνοδευτούν ρυθμικά αλλά και μελωδικά με συνοδεία μεταλλοφώνων. Ένας από τους στόχους του ομίλου είναι οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά και δημιουργικά στη επεξεργασία και παρουσίαση των μουσικών έργων. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 O  όμιλος μουσικής ξεκίνησε το ταξίδι του και φέτος με την τελετή βράβευσης  στην αίθουσα  τελετών του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλον...